Kohersen Ostrzałka bagnetowa (musak) Professional OLIVE WOOD Częstochowa

Kohersen Ostrzałka bagnetowa (musak) Professional OLIVE WOOD Ostrzałka bagnetowa (musak) Przeznaczenie: do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrza Długość: 225 mm Waga: 340 g Pręt ostrzący Materiał: rdzeń stalowy (stal nierdzewna 430) pokryty diamentową powłoką Długość: 128 mm Średnica: 12 mm …

od 299 Najbliżej: 2,1 km

Liczba ofert: 10

Oferta sklepu

Opis

Kohersen Ostrzałka bagnetowa (musak) Professional OLIVE WOOD Ostrzałka bagnetowa (musak) Przeznaczenie: do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrza Długość: 225 mm Waga: 340 g Pręt ostrzący Materiał: rdzeń stalowy (stal nierdzewna 430) pokryty diamentową powłoką Długość: 128 mm Średnica: 12 mm Rękojeść Materiał: włoskie drewno oliwne Długość: 135 mm Idealny do ostrzenia i wygładzania krawędzi Pręt ostrzący został wykonany z odpornej na uszkodzenia stali nierdzewnej 430. Solidny rdzeń nie ulega wygięciom ani stłuczeniu. Zewnętrzna powłoka ścierna powstała z syntetycznego diamentu i posiada bardzo wysoką twardość. Dzięki temu idealnie nadaje się do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrzy nawet z najtwardszej stali takiej jak SRS13 czy 10Cr15CoMoV. Rękojeść, która staje się przedłużeniem dłoni Ręcznie polerowana, elegancka rękojeść z włoskiego drewna oliwnego została odpowiednio wyprofilowana, aby zapewnić komfort użytkowania i bezpieczeństwo. Jest ergonomiczna i nie ślizga się w dłoni podczas ostrzenia. Pozostaje ciepła i gładka w dotyku. Stabilne mocowanie elementów sprawia, że będzie służyć długie lata. Rękojeść od pręta oddziela stalowy kołnierz osłaniający dłoń podczas ostrzenia. Perfekcja w każdym szczególe Ostrzałka bagnetowa Kohersen z kolekcji Professional Olive Wood to wyjątkowe narzędzie, które zasługuje na wyjątkową oprawę, dlatego została umieszczona w luksusowym futerale, wyłożonym miękkim tworzywem. Jak ostrzyć nóż za pomocą ostrzałki bagnetowej (musaka)?  1. Trzymając rękojeść bagnetu lewą ręką, połóż go na płaskim stole i przytrzymaj nóż prawą ręką. 2. Przyłóż ostrze do bagnetu z pilnikiem diamentowym. Ostrze i bagnet powinny być ustawione pod kątem 20-25°. Delikatnie przesuń nóż w dół po łuku, od pięty noża do czubka. Nie dociskaj noża do bagnetu podczas ostrzenia, ostrze prowadź lekko i płynnie. 3. Ostrz na zmianę, równomiernie po obydwu bokach ostrza. Trzymaj pręt nieruchomo. Przesuwaj nóż raz po jednej, raz po drugiej stronie bagnetu. W ten sposób naostrzysz obie strony ostrza. 4. Po zakończeniu ostrzenia wytrzyj bagnet suchą szmatką. Nie myj w wodzie i nie używaj detergentów. Przechowuj bagnet w suchym i wentylowanym miejscu. Kolekcja Elegance EBONY WOOD Poznaj kolekcję noży, które dodadzą blasku każdej kuchni i sprawią, że przygotowanie nawet najprostszych posiłków stanie się prawdziwym rytuałem. Niezwykle ostre, dobrze wyważone, wykonane ze stali nierdzewnej o wysokiej twardości, z pięknym wzorem damasceńskim i rękojeścią z afrykańskiego drewna hebanowego. Noże z kolekcji Elegance EBONY WOOD docenią zarówno profesjonalni kucharze, jak i każdy, kto wie, jak ważny dla komfortu jest wybór właściwego narzędzia.

Specyfikacja

Producent
  • Kohersen
Rodzaj
  • Stalka
Kolor
  • Brązowe
Model
  • Musak) KOHERSEN Professional OLIVE WOOD