Zdjęcie Vivio Mąka Kokosowa 1000G - Bielsko-Biała

Vivio Mąka Kokosowa 1000G Bielsko-Biała

4,83
21 opinii

Mąka kokosowa to kolejna alternatywa dla mąki pszennej. W przeciwieństwie do mąki produkowanej z innych orzechów jej zakup nie obciąża nadmiernie naszego portfela. Odznacza się także niskim poziomem przyswajalnych węglowodanów. Nie zawiera glutenu, więc może być spożywana przez osoby chore na …

Ostatnia znana cena: 8,99 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Mąka kokosowa to kolejna alternatywa dla mąki pszennej. W przeciwieństwie do mąki produkowanej z innych orzechów jej zakup nie obciąża nadmiernie naszego portfela. Odznacza się także niskim poziomem przyswajalnych węglowodanów. Nie zawiera glutenu, więc może być spożywana przez osoby chore na celiakię. To także źródło błonnika pokarmowego oraz wielu cennych dla naszego zdrowia składników odżywczych. Wyśmienicie smakuje i pięknie pachnie. Musisz ją mieć w swojej kuchni. Poznaj właściwości mąki kokosowej i przetestuj przepisy z jej dodatkiem. Co to jest mąka kokosowa i jaki ma smak? Gdzie kupić? Jaka cena? Jak zrobić samemu? Czy zawiera gluten? Przeciwwskazania do spożycia. Co zawiera? Skład mąki kokosowej Czy jest zdrowa? Jakie ma właściwości? Czy mąka kokosowa tuczy? Co z niej zrobić? Co to jest mąka kokosowa i jaki ma smak? Mąka kokosowa produkowana jest ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego. Przed procesem mielenia usuwa się nadmiar tłuszczu i wilgoci. Jest to więc produkt uboczny wytwarzania mleka kokosowego i oleju. Produkowana jest na dwa sposoby: metodą suchą i mokrą. Ta pierwsza jest bogatsza w białko, ma kremowy kolor i większą zawartość tłuszczu. Mąka produkowana metodą mokrą jest jaśniejsza, zawiera więcej błonnika i mniej tłuszczu. Mąka kokosowa może być stosowana tak samo jak mąka pszenna do różnego rodzaju słodkich i wytrawnych wypieków, ciast, ciasteczek, deserów, chlebów i placków. Wypieki na bazie mąki kokosowej są lekkie i miękkie, mają intensywny kokosowy zapach i lekko kokosowy posmak. Mąka ta zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna. Jest go tak dużo jak w mąkach z pełnego przemiału. Jest on niezwykle ważny w naszej diecie, ponieważ reguluje pracę układu pokarmowego. Z uwagi na wysokie zawartości błonnika mąka kokosowa o wiele lepiej chłonie wodę niż inne rodzaje mąki. Dlatego też nie może ona stanowić głównego składnika ciasta. Najlepiej zmieszać ją z innym rodzajem mąki. Taki zabieg sprawi, że uzyskana konsystencja ciasta będzie zadowalająca, a wypiek nie będzie się kruszył po wyjęciu z pieca. Gdzie kupić? Jaka cena? Mąkę kokosową najłatwiej dostać w sklepie ze zdrową żywnością. Najwygodniejszą formą zakupów są obecnie zakupy przez internet. Wybierz sprawdzonego dostawcę, aby cieszyć się najwyższą jakością produktu. Zapoznaj się z opiniami innych użytkowników. Koszt kilogramowego opakowania mąki kokosowej to mniej niż 10 zł. Jej delikatny smak z pewnością pokochają wszyscy domownicy. Lepiej kup od razu kilka opakowań. Jak zrobić samemu? Mąke kokosową można przygotować samemu w domu, ale jest to bardzo czasochłonny proces i wymaga cierpliwości. Bazą do jej przygotowania w domowym zaciszu są wiórki kokosowe, które trzeba uprzednio namoczyć, a następnie zblendować i wysuszyć. Aby produkt końcowy miał strukturę piasku, proces ten należy powtarzać nawet kilkukrotnie. Czy zawiera gluten? Przeciwwskazania do spożycia Jest to produkt bezglutenowy w przeciwieństwie do mąk zbożowych. Może być więc stosowany przez osoby chore na celiakię. Mąkę kokosową powinni docenić także diabetycy. Dla cukrzyków jest to doskonały zamiennik mąki pszennej. Duże ilości błonnika pokarmowego zawarte w mące kokosowej korzystnie wpływają na metabolizm cukrów i regulują poziom glukozy we krwi. Mąka kokosowa ma niski indeks glikemiczny. Z uwagi na przyjemny, słodkawy smak oraz wiele prozdrowotnych składników odżywczych często wykorzystywana jest do przygotowywania posiłków dla dzieci i niemowląt. Co zawiera? Skład mąki kokosowej Mąka kokosowa to przede wszystkim źródło cennego błonnika pokarmowego. Jest go prawie sześć razy więcej niż w tradycyjnej mące pszennej. Produkt ten dostarcza naszemu organizmowi wartościowego białka. Sto gram mąki pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na białko. Mąka kokosowa to także źródło kwasów tłuszczowych oraz witamin (w tym witamin z grupy B, witaminy E i A). To również skarbnica cennych składników mineralnych. Odnajdziemy wśród nich żelazo, selen, magnez, fosfor i wapń. Co więcej, mąka kokosowa jest zdrowszą alternatywą dla mąk zbożowych z uwagi na niską zawartość węglowodanów. Czy jest zdrowa? Jakie ma właściwości? Mąka produkowana z orzechów kokosowych to zdrowsza alternatywa mąk pochodzenia zbożowego. Duże zawartości błonnika przyspieszają metabolizm, a mała ilość węglowodanów sprawia, że jest zalecana zwłaszcza dla osób dbających o szczupłą sylwetkę. Dzięki zawartości błonnika, regularne spożywanie produktów z dodatkiem mąki kokosowej pomoże utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu oraz cukru we krwi. W ten sposób może mieć istotne znaczenie w profilaktyce chorób układu krążenia.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Vivio
Rodzaj
  • Kokosowa
Waga (g)
  • 1
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów
Dystrybucja
  • None
Typ produktu
  • Mąka

Opinie Vivio Mąka Kokosowa 1000G

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,83 na podstawie 21 opinii
  • m...4
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Wspaniała... 😍
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Dobra jakość.
  • Tomek Bielsko
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Maka jak maka
  • j...6
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Wszystko ok
    • aromat
    • efektywność
    • jakość
    • smak
  • m...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    jest dobra