Zdjęcie Kakao Naturalne w proszku 500g niealkalizowane - Bielsko-Biała

Kakao Naturalne w proszku 500g niealkalizowane Bielsko-Biała

KAKAO W PROSZKU 500g bez dodatku cukrów, wysoka zawartość białka, błonnika pokarmowego, wysoka zawartość cynku, magnezu i żelaza, wysoka zawartość tłuszczy jednonienasyconych, wysoka zawartość fosforu, potasu, miedzi, manganu, zawiera wapń, selen, witaminę B2. ZASTOSOWANIE Kakao idealnie nadaje się …

Ostatnia znana cena: 12,50 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

KAKAO W PROSZKU 500g bez dodatku cukrów, wysoka zawartość białka, błonnika pokarmowego, wysoka zawartość cynku, magnezu i żelaza, wysoka zawartość tłuszczy jednonienasyconych, wysoka zawartość fosforu, potasu, miedzi, manganu, zawiera wapń, selen, witaminę B2. ZASTOSOWANIE Kakao idealnie nadaje się do przygotowania słodkich wypieków - babeczek, ciast kruchych, biszkoptowych czy drożdżowych. Jest lekko słodkie, a zarazem wytrawne. Kakao świetnie sprawdzi się do tworzenia polew i dekoracji ciast. Idealnie również komponuje się z pikantnymi daniami, pozwalając z nich wydobyć wyjątkowy, niepowtarzalny smak oraz aromat. Z jego dodatkiem możemy stworzyć pyszne i zarówno zdrowe dżemy czy konfitury. Jednak najbardziej znanym sposobem spożycia kakao jest jego upłynnienie w ciepłym, słodkim mleku. Przepis na pieczoną, czekoladową owsiankę z cukinią Składniki: - jedno jajko - 30 g mąki owsianej -10 g kakao -10 g mąki migdałowej (lub zmielonych migdałów) - 60 g banana - 75 g skyru waniliowego lub naturalnego - łyżeczka słodzika/cukru/miodu - 60 g mleka - szczypta soli i proszku do pieczenia - 60 g startej na drobnej tarce cukinii - dwie kostki gorzkiej czekolady Wykonanie: Wszystkie składniki z wyjątkiem gorzkiej czekolady blendujemy na gładką masę. Formę smarujemy odrobiną oleju roślinnego. Przelewamy masę i na górę wciskamy połamane kostki czekolady. Pieczemy w piekarniku góra-dół nagrzanym do 170°C przez 30 minut (do suchego patyczka). WARTOŚĆ ODŻYWCZA Wartość odżywcza, w 100 g, w porcji (ok. 10 g) Wartość energetyczna, 952 kJ/ 228 kcal, 95 kJ/ 23 kcal Tłuszcz, 13,7 g, 1,4 g - w tym kwasy tł. nasycone, 5,8 g, 0,6 g Węglowodany, 57,9 g, 5,8 g - w tym cukry, 1,8 g, 0,2 g Błonnik, 37 g, 3,7 g Białko, 19,6 g, 2,0 g Sól, 0,05 g, <0,01 g Witaminy i składniki mineralne, w 100 g, w porcji (ok. 10 g) Cynku, 6,8 mg (68% RWS)*, 0,7 mg (7%) Magnez, 499 mg (133% RWS), 50 mg (13%) Żelazo, 13,9 mg (99%), 1,4 g (10%) *RWS – Referencyjne wartości spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) KAKAO OD SŁODKIE ZDROWIE Składniki: ziarno kakaowca 100% Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii [Wybrzeże Kości Słoniowej(CI), Ghana(GH), Nigeria(NG)] Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na górnym zgrzewie. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Brat
Waga (g)
  • 500
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański

Opinie Kakao Naturalne w proszku 500g niealkalizowane

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • w...6
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Zamawiam już kolejny raz, jestem zadowolona z jakości, smaku kakaa.